Informacije

SPIELFELD/ŠPILJE BREZ NACISTOV
Proti nacistični demonstraciji in trdnjavi Evropa!

15. novembra načrtuje neofašistična „Generacija Identitete/Identitäre Generation“ demonstracijo v Spielfeldu/Špilju na avstrijsko-slovenski meji. Ta demonstracija se uvršča v val rasističnih mobilizacij: Že 26. oktobra, za avstrijski državni praznik, je skupini skrajnih desničarjev uspelo organizirati neprijavljen shod proti beguncem v Spielfeldu/Špilju. V soboto, 31. oktobra, je majhna, desno ekstremistična stranka PDV skupaj z neonacisti, „identitarnimi“, „zaskrebljenimi državljani“ in huligani na istem mestu zbrala okoli 500 rasistk in rasistov. Skrajni desničarji poskušajo navezati na že prisotni rasizem v avstrijski družbi in na „strahove“ takoimenovanih „zaskrbljenih državljanov“. Medtem, ko je do sedaj stranka FPÖ lahko uspešno kanalizirala avtoritarno vedenje prestrašenih in v rasistične scenarije propada verujočih Avstrijk in Avstrijcev, se ta rasizem zdaj očitno izraža tudi na cesti. Istočasno je avstrijska ministrica za notranje zadeve napovedala gradnjo ograje in drugih tehničnih ovir za militarizirano obrambo meje. Posledice take politike lahko vidimo na tisočih, ki so umrli na zunanjih mejah EU. Mejne ograje silijo begunke in begunce v življensko nevarne in velikokrat celo smrtne situacije.

Emancipatorična levica, ki je resnično solidarna z begunkami in begunci, se mora zoperstaviti aktualni rasistični mobilizaciji in odločno nastopati proti trdnjavi Evropa v vseh njenih oblikah. To pomeni konkretno: pridite v soboto, 15. novembra, vsi v Spielfeld/Špilje! Onemogočimo nacistično demonstracijo in postavimo se proti rasizmu in nacionalni izključitvi tujih. Potrebujemo močno gibanje na cesti, ki ne vodi le obrambni boj proti rasizmu, temveč se solidarizira z boji in zahtevami begunk in beguncev ter napade državno migracijsko politiko!


Radijski intervju v oddaji Črna luknja na radiostudent.si. Prispevek o demonstraciji v Spielfeldu najdete od minute 35:30 naprej. http://radiostudent.si/druzba/crna-luknja/samoupravljanje-v-tovarni-viome